telefoon 06 5155 9773 | e-mail info@kuriosgezondheidscentrum.nl

Fysiotherapie na orthopedische ingreep

Voor de operatie

Uit onderzoek blijkt dat patiënten die fit zijn minder complicaties krijgen na een operatie en ook sneller herstellen. Daarom bieden steeds meer ziekenhuizen een pre-revalidatieprogramma aan. Maar je kunt ook veel zelf doen. Zoek een activiteit die bij je past en bedenk dat het niet de bedoeling is dat je plotseling heel sportief wordt. Jouw doel is om fitter te worden voor je operatie.

Na de operatie

Ook na de operatie is fysiotherapie heel belangrijk. Ondanks een goede voorbereiding kun je toch nog moe zijn door spierkrachtverlies en coördinatieverlies. Soms kun je na een operatie tijdelijk ook slechter bewegen en is er sprake van bewegingsbeperking. Om sneller weer aan het werk te kunnen of andere dagelijkse bezigheden te kunnen hervatten is het belangrijk om onder toezicht van de fysiotherapeut oefeningen te doen. Dit noemen we de postoperatieve fysiotherapie.

Vergoeding

Revalidatie voor operatie valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen. Revalidatie na operatie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent.

Indien u een operatie moet ondergaan neemt u gerust contact met ons op.

Benieuwd wat wij voor
u kunnen betekenen?