telefoon 06 5155 9773 | e-mail info@kuriosgezondheidscentrum.nl

Medical taping

Heeft u een verstoorde spierspanning, een spierbeschadiging, kneuzing, andere blessure of ongemak? Dan is de kans erg groot dat u 2 tot 3 keer zo snel zal herstellen met deze tape!

Wat is het?

Het Medical Taping Concept is een methode uit Japan waarbij spieractiviteit meehelpt bij het versnellen van het genezingsproces en het in balans brengen van spieren. Een goede balans is namelijk belangrijk, want in de spieren wordt namelijk mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam geregeld. Het Medical Taping Concept gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen in de beweging zonder het te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Wat doet de tape?

Medical Taping maakt gebruik van elastische tape die antiallergisch is. De rekbaarheid van de tape is vergelijkbaar met die van de huid, is waterresistent en kan makkelijk 5-6 dagen blijven zitten. Er kan ook gewoon mee gedoucht of gezwommen worden. U merkt vaak niet eens dat het er op zit. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren en beïnvloed de receptoren van de huid. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. De taping stelt het lichaam in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En tijdens het werk of het sporten werkt de tape voortdurend aan het herstel. Elke dag dus een 24 uurs behandeling!

Vergoeding en kosten

De tape aanbrengen valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen. De eerste behandeling brengen wij de tape niet in rekening. Wij vinden het belangrijk dat u eerst zelf het effect merkt. Daarna kunt u een rol tape kopen bij ons. De kosten zijn hiervoor 15 euro voor een hele rol. Neem contact met ons op als u hier meer vragen over heeft.

Benieuwd wat wij voor
u kunnen betekenen?