telefoon 06 5155 9773 | e-mail info@kuriosgezondheidscentrum.nl

Werkplekonderzoek

Een werkplek mag geen fysieke klachten opleveren. Dat is zelf opgenomen in de wet. Toch zien we het veel te vaak; klachten die direct of indirect te koppelen zijn aan het werk. Vooral het werken met een computer brengt risico’s met zich mee. Deze mogelijke gevaren kunnen doorgaans sterk gereduceerd worden met goed een advies en de nodige aanpassingen.

Tijdens een werkplekonderzoek worden veel factoren die mogelijk van invloed zijn op de gezondheid tegen het licht gehouden. Het is niet alleen een kwestie van de werkplek goed instellen maar ook het juiste lichaamsgebruik aanleren. Tevens spelen psychische factoren zoals stress een belangrijke rol in het ontstaan van klachten.

Zoals aangegeven is er vaak meer nodig dan alleen ergonomische aanpassingen. Hiervoor geven wij zowel individueel als in groepen training voor juist lichaamsgebruik. Een deel van de verantwoordelijkheid ligt namelijk ook bij de gebruiker. Trainingen worden altijd op maat gemaakt en met de expertise vanuit fysiotherapie en ergotherapie is de kwaliteit van hoog niveau. Op verzoek kan ook de diëtist en psycholoog ingezet worden.

Benieuwd wat wij voor
u kunnen betekenen?