telefoon 06 5155 9773 | e-mail info@kuriosgezondheidscentrum.nl

Shockwave

Behoort u tot de talloze patiënten die aan chronisch pijn lijden en al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te worden? Injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes, enz. en keerde uw pijn ook altijd na een korte periode terug, vaak erger dan voordien? Dan kan shockwavetherapie een oplossing voor u zijn.

Hoe werkt het?

Shockwave word gebruikt om chronische klachten en peesaandoeningen bij patiënten te behandelen. Shockwave werkt met geluidsgolven. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. Door deze geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied waardoor de pijn afneemt. Shockwave stimuleert zo je lichaam om de blessure zelf te genezen.

De behandeling

Allereerst lokaliseert de fysiotherapeut het desbetreffende gebied. Nadat de bron van de klacht is geïdentificeerd, wordt er gel op de huid aangebracht. Hierna wordt er een juiste hoeveelheid shockimpulsen toegediend op het desbetreffende gebied, waardoor de doorbloeding wordt verbeterd. Op dat moment zult u uw klacht ervaren. Dit is een teken dat het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. In het algemeen duurt alleen een behandeling shockwave 10 min. Na 2 à 3 behandelingen, met een behandelfrequentie van 1x per week, kunt u al verbetering merken. Gemiddeld zullen er 4 tot 6 behandelingen nodig zijn voordat u weer klachtenvrij bent.

Heeft u een van deze klachten?
  • schouderpijn met verminderde beweeglijkheid (pees verkalking)
  • chronische elleboogpijn (tennisarm/golferselleboog)
  • kniepijn (runnersknee)
  • chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • chronische nek/rugpijn (triggerpoints/spierknopen)
  • peesontstekingen of langdurige blessures zoals hielspoor
  • shin splint

Shockwave therapie kan de oplossing voor u zijn. Bespreek met de fysiotherapeut de mogelijkheden.

Vergoeding

Therapie en Shockwave valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op.

Benieuwd wat wij voor
u kunnen betekenen?