telefoon 06 5155 9773 | e-mail info@kuriosgezondheidscentrum.nl

Longrevalidatie

COPD en Astma zijn aandoeningen van de longen die het ademhalen en het inspannen kunnen beperken.

Het is bewezen dat meer bewegen bij longziekten ervoor zorgt dat u minder klachten heeft op de langere termijn. Ook vermindert het de kans op longaanvallen (exacerbaties).

De behandeling richt zich dan ook op het verbeteren van uw ademhaling, hoesttechniek, fitheid en kracht. Dit heeft een positieve invloed op uw dagelijkse activiteiten, vergroot uw zelfredzaamheid en bevorderd een actief leefstijl.

De behandeling wordt met u afgestemd op uw persoonlijke situatie en doelen. Afhankelijk van u doelen wordt er een oefenprogramma op maat gemaakt. Indien noodzakelijk geven wij ook therapie aan huis. Uw gespecialiseerde longfysiotherapeut werkt waar nodig samen met andere zorgverleners.

Wij als Kurios gezondheidscentrum zijn gespecialiseerd in het afnemen van spierkrachttesten van de longen. Hiervoor doen een powerbreath meting.

Revalidatie voor milde vorm van COPD of voor astma valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen. Indien u een in de zwaardere categorie valt wat betreft COPD, kan u via de huisarts een verwijzing krijgen voor fysiotherapie. Dit zal vanuit het basispakket vergoed worden Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Benieuwd wat wij voor
u kunnen betekenen?