telefoon 06 5155 9773 | e-mail info@kuriosgezondheidscentrum.nl

Diëtiste

Goede voeding is essentieel voor de gezondheid. Het helpt gezondheidsklachten te verminderen en te voorkomen. Vaak wordt als eerste gedacht aan overgewicht maar er zijn veel meer situaties denkbaar waarbij een diëtist meerwaarde kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan diabetes of verhoogd cholesterol, maag- en darmklachten, ondervoeding of tijdens de zwangerschap. Ook voor een basisadvies over gezonde voeding bent u bij ons welkom.

Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst bespreken we wat u wilt bereiken met het voedingsadvies. Daarna brengen we uw persoonlijke situatie in beeld en eventuele (medische) bijzonderheden. We zoomen in op uw voedingspatroon en bekijken wat er eventueel aangepast kan worden rekening houdend met uw persoonlijke wensen. Tijdens de behandeling is de diëtist als het ware uw coach en kijken we samen wat er wel en niet goed gaat.

Het eerste gesprek bij de diëtiste duurt 1 uur, de vervolggesprekken duren maximaal 30 minuten. De duur van de behandeling verschilt per persoon maar verloopt altijd in overleg met u.

Vergoeding

U kunt met of zonder verwijzing bij de diëtist terecht. Enkele verzekeraars vragen een verwijzing. Dieetadvies wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor maximaal 3 uur. Het eigen risico is hierbij wel van toepassing. Nadat de vergoeding vanuit de basisverzekering volledig benut is. U kunt bij uw verzekering navragen of dieetadvisering aanvullend op de basisverzekering vergoed wordt en onder welke voorwaarden. Zie hier een lijst van vergoedingen vanuit de zorgverzekeraar.

De diëtist op onze locatie is een onderdeel van Diëtistenpraktijk Dietheek, een centrum waar alle deskundigen op het gebied van voeding met elkaar samenwerken. Uw huisarts kan u doorverwijzen of u kunt zelf een gesprek aanvragen.

Benieuwd wat wij voor
u kunnen betekenen?